ΑΠΡΟΚΛΗΤΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ


Την Τετάρτη, 31η Μαΐου 2017, οκτώ κρατούμενοι μετανάστες στην Π.Ράλλη διαμαρτύρονται χτυπώντας τα κάγκελα των κελιών τους. Το αίτημά τους είναι να επικοινωνήσουν με τον διευθυντή, ώστε να ενημερωθούν για την εξέλιξη της κράτησής τους, καθώς όλοι τους βρίσκονται ήδη 8 έως 10 μήνες κρατούμενοι, χωρίς καν να γνωρίζουν τον λόγο της κράτησής τους.
Αμέσως δέχονται επίθεση από τους μπάτσους. Οι βιαιοπραγίες εναντίον των κρατούμενων μεταναστών είναι τέτοιες, ώστε καταλήγουν με σπασμένα χέρια, μώλωπες και τραύματα στο κεφάλι, ενώ ένας από τους κρατούμενους μετανάστες μεταφέρεται λιπόθυμος στο νοσοκομείο.

«ΣΤΗΜΕΝΗ» ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

Προκειμένου να συγκαλύψουν τον άγριο ξυλοδαρμό των κρατουμένων, “στήνεται” αμέσως δικογραφία εναντίον τους, με τις κατηγορίες τις «στάσης κρατουμένου» (κακούργημα), της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» και της «οπλοφορίας». Τους κατηγορούν ότι «χτύπαγαν την κεντρική πόρτα (καγκελόπορτα) και ζητούσαν να δουν τον διευθυντή για να τον «εξαναγκάσουν» (sic) να διακόψει την απέλαση, καλούσαν άλλους να τους συνδράμουν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που πήγανε να τους «ηρεμήσουν» τραυματίζοντας δύο εξ αυτών.»
Οι μπάτσοι κατηγορούν επίσης του μετανάστες ότι κρατούσαν δήθεν αιχμηρά αντικείμενα και ότι είχαν σκοπό να δραπετεύσουν, γι’ αυτό «αναγκάστηκαν» να ασκήσουν βία εναντίον τους. Για να δικαιολογήσουν τους εμφανείς και σοβαρούς τραυματισμούς των κρατουμένων, φτάνουν μέχρι του σημείου να ισχυριστούν, στις ένορκες καταθέσεις τους, ότι οι μετανάστες «σκόνταψαν» και έπεσαν μόνοι τους επάνω στις καγκελόπορτες τραυματίζοντας τους εαυτούς τους…

ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη, 6η Ιουνίου 2017, οι μετανάστες με εμφανή ακόμη τα σημάδια κακοποίησης (σπασμένο χέρι, χτυπημένα κεφάλια, μώλωπες παντού κλπ) οδηγούνται στον ανακριτή, συνοδεία άλλων μπάτσων οι οποίοι φέρουν τατουάζ με μαιάνδρους.
Ολόκληρο το συμβάν του ξυλοδαρμού έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας, ωστόσο το υλικό, αν και ζητήθηκε από την υπεράσπιση, δεν προσκομίστηκε στο στάδιο αυτό. Έτσι οι μετανάστες, με μοναδικές αποδείξεις τις μαρτυρίες των δεσμοφυλάκων τους, κρίνονται προφυλακιστέοι μέχρι την εκδίκασή της υπόθεσής τους. Κατόπιν, διασκορπίζονται σε διαφορετικές φυλακές ανά την Ελλάδα.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που είχε από την αρχή ζητηθεί, αποκαλυπτει ότι η εισβολή στα κελιά και η επίθεση εναντίων των κρατουμένων ήταν εντελώς απρόκλητες.Από το βίντεο προκύπτει ότι οι μετανάστες δεν κρατούσαν κανένα αιχμηρό αντικείμενο και ότι, πέρα από το να χτυπήσουν τα κάγκελα των κελιών τους, δεν προέβησαν σε καμία «οργανωμένη» ενέργεια όπως ψευδώς κατηγορούνταν.
Υπό τα νέα δεδομένα, αποδεικνύεται περίτρανα το πασιφανές : Ότι η «στημένη» δικογραφία μοναδικό σκοπό είχε να συγκαλύψει την σφοδρή βία την οποία υπέστησαν εντελώς απρόκλητα οι κρατούμενοι μετανάστες στην Π. Ράλλη.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΟΛΩΝ

Όλοι σχεδόν οι οκτώ μετανάστες είναι νέοι και κρατούνταν στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη αλλά και αλλού, χωρίς να έχουν την δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο (χωρίς ουσιαστική δυνατότητα τηλεφωνήματος ή επισκεπτηρίου) για πάνω από 8 μήνες, με μόνο «αδίκημα» ότι δεν έχουν χαρτιά.
Είναι γνωστό ότι η Πέτρου Ράλλη, ως Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, αποτελεί κομβικό σημείο στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή της επίσημης ευρωπαικής μεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την συνεργασία αστυνομίας, στρατού, δικαστικών αρχών και ΜΚΟ και επιβάλλει μεταξύ άλλων την αορατοποίηση των μεταναστών/ριών με τον εγκλεισμό τους σε κέντρα κράτησης.
Εξάλλου, αυτή η απροκάλυπτη βία των μπάτσων εναντίον των μεταναστών στο πρόσφατο αυτό περιστατικό προστίθεται απλώς στα πάμπολλα άλλα που διατυμπανίζουν την απόλυτη ασυλία της οποίας χαίρουν οι μπάτσοι στην Πέτρου Ράλλη.
Τα χτυπήματα και ο ξυλοδαρμός των μεταναστών, η στημένη δικογραφία εναντίον τους, η συνοδεία μπάτσων με μαιάνδρους, όλα αποσκοπούν στο να περάσουν οι διευθύνοντες της Πέτρου Ράλλη ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όποιον διανοηθεί να διαμαρτυρηθεί για τον εγκλεισμό του και για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης που επικρατούν εκεί.

Αυτή τη φορά, όμως, οι μπάτσοι εκτέθηκαν. Το βίντεο είναι πλέον μέρος της δικογραφίας και το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι η παύση της ποινικής δίωξης των οκτώ μεταναστών από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι-ες στους οκτώ κρατούμενους μετανάστες της Π.Ράλλη καθώς και σε όλους και όλες τους έγκλειστους μετανάστες και τις έγκλειστες μετανάστριες

Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες/ριες στην κατάληψη Δερβενίων 56