Αλληλεγγύη στις κρατούμενες στο κέντρο κράτησης Ελληνικού


   Το στρατόπεδο συγκέντρωσης  στο Ελληνικό είναι ένα ακόμα παράδειγμα της αθλιότητας που επικρατεί στα κέντρα κράτησης σε ολόκληρη τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Παρά τις παλαιότερες εξαγγελίες της «αριστερής» κυβέρνησης Τσίπρα, τα κέντρα κράτησης σήμερα όχι μόνο παραμένουν ανοιχτά αλλά και πολλαπλασιάζονται, με πρόσχημα το καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» και της προσφυγικής «κρίσης».
   Οι συνθήκες κράτησης εντός τους πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ενός τιμωρητικού εγκλεισμού. Δεν είναι παρά μια επίδειξη κρατικής εξουσίας με στόχο την  δημιουργία του δίπολου «νόμιμος» ή «παράνομος» μετανάστης και της ποινικοποίησης της ανάγκης των ανθρώπων για ένα καλύτερο μέλλον. Έτσι λοιπόν, αφαιρώντας ακόμη και τα στοιχειώδη αγαθά για την καθημερινή διαβίωση  των μεταναστριών (φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ζεστό νερό, ρουχισμό, πρόσβαση στην επικοινωνία κα), στερώντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε νομική ενημέρωση για την πορεία των υποθέσεών τους -ακόμα και για τον ίδιο τον λόγο της κράτησής τους- στέλνεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους μέλλοντες «λαθραίους» να το σκεφτούν και δεύτερη φορά πριν έρθουν στη χώρα μας.
   Καθώς τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τηρούν υπάκουα σιγή ιχθύος για όλα τα παραπάνω, οι διαρκείς και επίμονοι αγώνες των μεταναστριών και οι φωνές των αλληλέγγυων συνεχίζουν να ενοχλούν το κράτος καταστολής. Με στόχο την φίμωση τους η κυβέρνηση προχώρησε από τον Σεπτέμβριο του 2016 στην απαγόρευση της μεταξύ τους επικοινωνίας, δηλαδή στην απαγόρευση των επισκεπτηρίων των κρατουμένων. Αυτές οι πρακτικές εντάσσονται στη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησης που αποσκοπεί να εξαφανίσει από την δημόσια σφαίρα οτιδήποτε αφορά τις έγκλειστες μετανάστριες και να αποσιωπήσει τις άθλιες συνθήκες εντός των στρατοπέδων  συγκέντρωσης.
   Δε μας εκπλήσσει καθόλου. Τα λεφτά για τη διαχείριση της προσφυγικής «κρίσης» είναι πολλά κύριε κύριε Υπουργέ, όπως και οι ελπίδες για διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους στην πλάτη των προσφύγων-μεταναστών.
   Στον αντίποδα του εθνικισμού, της καταστολής και της υποτίμησης της ζωής στεκόμαστε αλληλέηγγυοι/ες σε κάθε κρατούμενο/η μετανάστη/ρια και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο παλεύοντας μέχρι το κλείσιμο κάθε φυλακής.
ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΩΝ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ
όλοι/ες στην πορεία αλληλεγγύης προς το κέντρο κράτησης Ελληνικού το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στις 12.00
προσυγκέντρωση: πλατεία Σουρμένων, Ελληνικό
https://www.kinimatorama.net/event/76425
Αυτοογανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες/ριες
στην κατάληψη Δερβενίων 56