Για τις δολοφονικές επιθέσεις ρατσιστικού μίσους στη Χίο


Τις ημέρες μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα επέλεξαν τα εγχώρια φασιστοειδή της χρυσής αυγής για να δείξουν το μίσος και τον εγκληματικό μισανθρωπισμό τους για άλλη μια φορά, με τις εκδηλώσεις μίσους στη Λέσβο και τη Χίο και τις δολοφονικές επιθέσεις στον καταυλισμό της Σούδας.
Για ακόμα μια φορά η αγαστή συνεργασία φασιστών – μπάτσων – τοπικών αρχών – συστημικών μέσων ενημέρωσης μας έδειξε το αληθινό πρόσωπο των συνθηκών που καλούμαστε να αντιπαλέψουμε: το διάχυτο ρατσιστικό μίσος, την αντιμεταναστευτική πολιτική, που κοστίζει ζωές και παραδειγματίζει αφήνοντας ανθρώπους να διαμένουν σε άθλιες συνθήκες μόνιμης προσωρινότητας, και την καταστολή των κοινών αγώνων και της αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων – ντόπιων και μεταναστών.

Στα γεγονότα της Χίου γίναμε για άλλη μια φορά θεατές συντονισμένης προσπάθειας διαστρέβλωσης της πραγματικότητας μέσω της ανατροφοδότησης της ρητορικής μίσους και στοχοποίησης των μεταναστών και των αλληλέγγυων, αλλά και θυματοποίησης των εθνικιστών. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων φρόντισε να καθοδηγήσει τα συστημικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγοντας μεροληπτικά τα τοπικά φασιστικά μέσα, βάζοντας πλάτες στις δολοφονικές ενέργειες των υπόδικων νεοναζί χρυσαυγιτών. Όλοι τους έγραψαν για επιθέσεις προσφύγων προς τους κατοίκους. Στα ψιλά πέρασαν οι αυτόπτεις μαρτυρίες για τρεις συντονισμένες επιθέσεις στον καταυλισμό, στα αζήτητα ο σοβαρός τραυματισμός πρόσφυγα στο κεφάλι από πέτρες που έριχναν “αγανακτισμένοι κάτοικοι” από τα τείχη στις σκηνές του καταυλισμού, ή η αποβολή εγκύου μετανάστριας από το σοκ των επιθέσεων.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν μια ξεκάθαρη εικόνα οργανωμένου καλέσματος με πρόθεση την καταστροφή του καταυλισμού της Σούδας και τη δολοφονικών προθέσεων επίθεση σε πρόσφυγες και αλληλέγγυους με λοστούς, πέτρες και μολότοφ. Μόνο τυχαία δεν ήταν η παρουσία των υπόδικων ναζί Κασιδιάρη και Λαγού στο νησί. Μόλις τα προηγούμενα 24ωρα, οι επικεφαλής των ναζί καλούσαν τις τοπικές κοινωνίες να δράσουν με τις ίδιες φασιστικές και δολοφονικές πρακτικές για τις οποίες είναι υπόδικοι. Φυσικά, σε κάθε τους παρουσία η αστυνομία φρόντισε για την περιφρούρισή τους και την παρεμπόδιση αντιφασιστικών πορειών. Προστάτευσε τα φασιστικά σκουπίδια και επιχείρησε επί των μεταναστών και αλληλέγγυων με προσαγωγές, “αγνοώντας” τη συνεχιζόμενη δολοφονική δράση ατόμων και οργανωμένων ομάδων λίγα μέτρα πιο πέρα, που πετούσαν κοτρώνες και μολότοφ σε σκηνές και πλαστικούς οικίσκους.

Αφορμή από τα σκηνικά βίας πήρε ο δήμαρχος Χίου που στην ίδια γραμμή με τους φασίστες ζήτησε την απομάκρυνση των προσφύγων από το νησί, ενώ ως “λύση” έχει προταθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης να μετεγκατασταθούν οι διαμένοντες στον καταυλισμό σε πρώην χωματερή μετά από “περιβαλλοντική μελέτη” και κονδύλι 3 εκατ. ευρώ από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Για ακόμα μια φορά τα σχέδια που καταστρώνουν οι “ειδήμονες” του (δια)κρατικού ανθρωπισμού βασίζονται στη διαχείριση ανθρώπινων ζωών σαν σκουπίδια, στοιβάζοντάς τες σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης για παραδειγματισμό.

Οι μετανάστριες και οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενες/οι, θα ζήσουμε μαζί στις ίδιες γειτονιές. Προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια ενάντια στους πλαστούς διαχωρισμούς. Στηρίζουμε τους αγωνιζόμενους ντόπιους και μετανάστες που δίνουν έναν δύσκολο αγώνα ενάντια στο ρατσιστικό μίσος και τον εκφασισμό της τοπικής κοινωνίας.

Οι επέτειοι των εξεγέρσεων των καταπιεσμένων είναι ημέρες ταξικού αγώνα.
Οι αγώνες ντόπιων και μεταναστών είναι κοινοί ενάντια σε εκμεταλλευτές και εξουσιαστές.
Κανένα σπίτι άδειο. Καμμία σπιθαμή γης για τους φασίστες.

Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες/Μετανάστες-ριες